ТЕХНОЛОГІЯ МАФФІНІВ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автори

О. В. Самохвалова
Харківський державний університет харчування та торгівлі
https://orcid.org/0000-0002-9303-6883
К. Р. Касабова
Харківський державний університет харчування та торгівлі
http://orcid.org/0000-0001-5827-1768
С. Г. Олійник
Харківський державний університет харчування та торгівлі
https://orcid.org/0000-0003-4127-8247

Ключові слова:

TECHNOLOGY, MUFFINS, HEALTH PURPOSES

Короткий опис

У монографії узагальнено результати наукових досліджень щодо теоретичного та практичного обґрунтування технологій маффінів підвищеної харчової цінності з використанням продуктів переробки зародків пшениці та бурякового жому.

Видання пропонується для викладачів, аспірантів та студентів, що навчаються за напрямом підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» і за спеціальностями «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технологія харчування», а також для фахівців хлібопекарської галузі та закладів ресторанного господарства.

Індексація:

mend.jpg  Zenodo451.png  arch openaire45.png imgonline-com-ua-resize-etf8w8xuwvh1.jpg imgonline-com-ua-Resize-8lhbZm409l.jpg scilit ouci2.jpg  dimen_(1).png b1.jpg  imgonline-com-ua-resize-2bgnuvtyy8h1.jpg engpaper  unnamed3.png imgonline-com-ua-Resize-zpY9TwRGwS9w1.png

Біографії авторів

О. В. Самохвалова, Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат технічних наук, професор
Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
ID ORCID   https://orcid.org/0000-0002-9303-6883
Автор-кореспондент:
Mail to sam55ov@gmail.com

К. Р. Касабова, Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат технічних наук, доцент
Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
ID ORCID   http://orcid.org/0000-0001-5827-1768

С. Г. Олійник, Харківський державний університет харчування та торгівлі

Кандидат технічних наук, доцент
Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
ID ORCID   https://orcid.org/0000-0003-4127-8247

Посилання

Chandan R. Dairy Ingredients for Food Processing / Ramesh Chandan, Arun Kilara. – Wiley-Blackwell, 2011. – 604 p.

Gisslen Wayne. Professional cooking‎ / Wayne Gisslen. – [6th Edition]. – John Wiley & Sons, Inc., 2006. – 1056 p.

Smith J. S. Food processing: principles and application / J. Scott Smith, Yiu H. Hui. – Oxford, UK : Blackwell Publishing, 2004. – 511 p.

Gerhard Müller. Muffins [Електронний ресурс] / Müller Gerhard. – Електрон. текстові дані (120250 байт). – Режим доступу : http://muellers-lesezelt.de/miszellen/muffins.pdf.

Сучкова Е. Кексы, маффины, капкейки / Е. Сучкова – М. : ЛитРес, 2013. – С. 95.

Saulsbury C. 750 Best Muffin Recipes: Everything from Breakfast Classics to Gluten-Free, Vegan and Coffeehouse Favorites / C. Saulsbury // Robert Rose Incorporated. – 2010. – 512 р.

Pepper L. Much Muffins / L. Pepper // Author House. – 2012. – Р. 48.

Muffin Recipes [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (11053 байт). – Режим доступу : http://www.muffinrecipes.co.uk/.

Davidson A. Muffin / A. Davidson. – New York : The Oxford Companion to Food 2, 2006. – 52 р.

Schünemann Claus. Technologie der Backwarenherstellung / Claus Schünemann – Berlin : Gildebuchverlag GmbH, 2007. – 542 р.

Сладкие маффины от А до Я [Электронный ресурс]. – Электрон. текстовые данные (112355 байт). – Режим доступа : http://elaizik.livejournal.com/321180.html?thread=9219740.html.

Diercks T. Doktor Oetker Muffins / T. Diercks // Weltbild. – 2011. – 95 р.

Cookbook. Recipes from members 2009-10. – Vancouver, BC, 2011. – 64 р.

Kayte L. Sweet, savory and scrumptious muffins / L. Kayte // Vegetarian Times, Sabot Publishing. – 2012. – № 21. – Р. 54–59.

Кексы. Общие технические условия: ГОСТ 15052-96. – [Взамен ГОСТ 15052-69 ; введ. 2008-01-01]. – М. : Стандартинформ, 2008. – 8 с.

Reimer S. Muffins Fast and Fantastic / S. Reimer. – Oxford, UK : Cherry Tree Publishing, 2008. – 64 p.

Malouf T. The Hummingbird Bakery Cupcakes & Muffins / M. Tarek. – London : Ryland Peters &Small, 2012. – 64 p.

Blacker M. Muffins, Scones and Bread / Blacker Maryanne // Australian Women's Weekly Home Library. – 1999. – 120 p.

Fergal Connolly. 500 Muffins and Cupcakes / Fergal Connolly // Apple Press. – 2006. – 360 p.

Weinstein B. The Ultimate Muffin Book: More Than 600 Recipes for Sweet and Savory Muffins / Bruce Weinstein, Mark Scarbrough. – London : HarperCollins, 2012. – 272 p.

Ромбауэр И. С. Кулинарная библия / И. С. Ромбауэр,

М. Ромбауэр-Бекер. – М. : Эксмо, 2002. – 1248 с.

Сулимма Я. В. Влияние льняной муки в производстве изделий из бисквитного теста / Я. В. Сулимма, Л. Г. Макарова // Вестник КрасГАУ. – 2011. – № 4. – С. 150–154.

Pat. 20050129823 США A 21 D 10/00. Composition and method for making high-protein and low-carbohydrate food products / Dohl Christopher T., Gaul Jennifer A., Stempien Gregory J., Woo Kyungsoo, Maningat Clodualdo C., Bassi Sukh D. – № 20050129823 ; pub. 16.06.2010. – 29 с.

Pat. 20110256278 US A 21 D 10/04. Whole oat microwavable baked items / Hansa Jim, Sleyko Andrew. – № 20110256278 ; pub. 20.10.2011. – 3 р.

Pat. 20110166224 US A 21 D 13/08. Diacylglycerol rich fats, oils and functional foods / Kishore Ganesh M., Locascio Riccardo G. – № 20110166224 ; pub. 07.07.2011. – 25 р.

Pat. 20110151090 US A 23 L 1/10. Sorghum antioxidant food product / Harris Robert. – № 20110151090 ; pub. 23.06.2011. – 4 p.

Pat. 20080274254 US A 23 L 1/29. Low Calorie Fat Substitute / Sarneel Frans Johan, Peremans Johan Augusta Maria Antoon, Jonckers Johan. – № 20080274254 ; pub. 06.11.2008. – 8 p.

Pat. 20080003266 US A 2 3L 1/20. Composition Comprising Statins / Beindorff Christiaan Mitchael, Meijer Willem Maarten, Molhuizen Henricus Otto Franciscus. – № 20080003266 ; pub. 03.01.2008. – 6 p.

Pat. 20070160728 US A 23 L 1/00. Gluten-free food products including deflavored bean powder / Rudie Noel, Sorenson Brent, Lecureux James Paul, Sorenson Brian Keith. – № 20070160728 ; pub. 12.07.2007. – 11 p.

Pat. 20060121174 US A 23 D 9/00. Compositions and methods to deliver consumable water dispersible phytosterols / Franke William Conrad. – № 20060121174 ; pub. 08.06.2006. – 9 р.

Pat. 20060093720 US A 23 L 1/236. Pumpable, semi-solid low calorie sugar substitute compositions / Tatz Ed. – № 20060093720 ; pub. 04.05.2006. – 29 р.

Pat. 6524631 US A 21 D. Baking mixes which contain flour and have an enhanced shelf life and method and means for preparing same / Dicks Leon Milner Theodore. – № 6524631 ; pub. 25.02.2003. – 8 р.

Pat. 6228407 US A 23 D 7/01. Shelf life in food products / Kepplinger John, Casey Bridget Nicole, Norstrom Karla Kaye. – № 6228407 ; pub. 08.05.2001. – 10 р.

Каталог продукции ООО «Эм Пи Ай фуд ингридиентс» мир пищевых ингредиентов [Электронный ресурс]. – Электрон. текстовые данные (22109 байт). – Режим доступа : http://mpi-food.com/en/category/departments/khlebobulochnaya.

Маффины [Электронный ресурс]. – Электрон. текстовые данные (34360 байт). – Режим доступа : http://www.oetker.ru/oetker_ru/html/default/debi-8r3ayt.ru.html.

Ингредиенты. Смеси [Электронный ресурс]. – Электрон. текстовые данные (8897 байт). – Режим доступа : http://alitet.com/ingredient-2-blend.

Смесь для изготовления маффинов (кексов) "Маффин С20" [Электронный ресурс]. – Электрон. текстовые данные (18 952 байт). – Режим доступа : http://dekorta.ru/prod/cond_smesi.html.

Muffins [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (929 260 байт). – Режим доступу : http://www.mynetfair.com/ru.

Кексовая смесь [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (6 268 байт). – Режим доступу : http://mastermartini.com.ua.

Product Guide [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (7 319 298 байт). – Режим доступу : http://callbakolondon.com.

Chelsea Milling Company [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (25 786 байт). – Режим доступу : http://www.jiffymix.com.

Muffin mix [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (36 381 байт). – Режим доступу : http://angelyeast.en.alibaba.com.

Вкусно, быстро и легко! Кондитерские изделия // Брутто. – 2011. –№ 2. – С. 26.

Маффин шоколадный с шоколадной крошкой – сухая смесь для приготовления [Электронный ресурс]. – Электрон. текстовые данные (101 961 байт). – Режим доступа : http://www.goodsmatrix.ru/.

Bakery Mixes [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (24 743 байт). – Режим доступу: http://www.efcoproducts.com/bakery_mixes.html.

Muffin mix [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (36 538 байт). – Режим доступу: http://www.krusteaz.com/ muffin+mix.

Muffin mix [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (44 809 байт). – Режим доступу : http://www.alibaba.com/Muffin+mix.

Muffin mix [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (25 162 байт). – Режим доступу : http://www.osagefood.com/product/muffin-mixes.

Голландский поход к производству маффинов // Продукты & Ингредиенты. – 2011. – № 2. – С. 34–35.

Cakes, sponge and chou mixes [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (9 419 байт). – Режим доступу : http://en.puratos.com.cn.

Muffin mix [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (34 013 байт). – Режим доступу : http://mekgida.trustpass.alibaba.com.

Muffin mix [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (89 830 байт). – Режим доступу : http://www.alibaba.com/MUFFIN_READY_MIX.html.

Pharaohs muffins [Електронний ресурс]. – Електрон. текстові дані (17 121 байт). – Режим доступу : http://www.pharaohsmuffins.co.za.

Дорохович А. Н. Маффин – новый вид мучных кондитерских изделий на рынке Украины / А. Н. Дорохович, Н. П. Лиман // Продукты и ингредиенты. – 2009. – № 10. – С. 12–13.

Лазоренко Н. П. Удосконалення технології маффінів спеціального призначення : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.01 «Зберігання і технологія переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів та комбікормів» / Н. П. Лазоренко. – К., 2011. – 22 с.

Дудкин М. С. Новые продукты питания / М. С. Дудкин, Л. Ф. Щелкунов. – М. : Наука, 1998. – 304 с.

Подрыгало Л. В. Современные приоритеты и перспективы научно-практических исследований в нутрициологии / Л. В Подрыгало, Н. М. Филатова, Р. С. Назарян // Врачебная практика. – 2007. – № 1. – С. 103–107.

Цимбаліста Н. В. Стан фактичного харчування населення та аліментарно обумовлена захворюваність / Н. В. Цимбаліста, Н. В. Давиденко // Проблеми харчування. – 2008. – № 12. – С. 32–35.

Codex Alimentarius Commission. Совместная программа FAO/WHO по стандартах пищевых продуктов. – М. : Весь мир, 2007. – 185 с.

Сучасний стан питання якості та безпечності зерна та зернопродуктів в Україні / Л. М. Хомічак, Г. Д. Гуменюк, Л. В. Баль-Прилипко, Ю. В. Слива // Хлебопекарское и кондитерское дело. – 2010. – № 3. – С. 26–29.

Каленик Т. К. Возможности оптимизации питания / Т. К. Каленик, Д. В. Купчак // Пищевая промышленность. – 2010. – № 4. – С. 50–51.

Goldberg I. Functional Foods / I. Goldberg. – NY : Chapman&Hall, 1994. – 572 p.

Nutraceutical and Functional Food Regulations in the United States and Around the World / [Edited by Debasis Bagchi]. – USA : Elsiver Inc., 2008. – 447 p.

Chadwick R. Functional Foods / R. Chadwick. – Germany : Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 2003. – 220 p.

Health Claim Evidence Requirements in Japan / K. Yamada, N. Sato-Mito, J. Nagata, K. Umegaki // Journal of Nutrition. – 2008. – Vol. 138, no. 6. –Р. 1192–1198.

Martirosyan D. M. Functional Foods and Chronic Diseases: Science and Practice / Danik M. Martirosyan // Food Science Publisher. – 2011. – 282 р.

Kaur Sumeet. Functional foods: An overview / Sumeet Kaur, Madhusweta Das // Food Science and Biotechnology. – 2011. – Vol. 20. – P. 861–875.

Functional Food and Organic Food are Competing Rather than Supporting Concepts in Europe / [Johannes Kahl, Aneta Załęcka, Angelika Ploeger et al.] // Agriculture. – 2012. – № 2. – Р. 316–324.

Про внесення змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» [Електронний ресурс] // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 2005. – № 50. – С. 533. – Режим доступу : http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2809-15.

Доронин А. Ф. Функциональные пищевые продукты. Введение в технологию / А. Ф. Доронин, Л. Г. Ипатова, А. А. Кочеткова. – М. : ДеЛи принт, 2009. – 288 с.

Альхамова Г. К. Основные задачи продуктов функционального назначения / Г. К. Альхамова, Е. Я. Варганова, Е. К. Зубарева // Современное состояние и перспективы развития пищевой промышленности и общественного питания : в 3 т. III Всерос. научн.-практ. конф. с междунар. Участием : мат. – Челябинск : ЮУрГУ. – Т. 2: Общественное питание. Нутрициология. 2010 – С. 146–149.

Алешков А. В. Функциональные продукты питания – ключевое направление в пищевой индустрии / А. В. Алешков // Вестник ХГАЭП. – 2012. –№ 1 (58). – С. 75–87.

Рotter D. Positive Nutrition – making it happen / D. Рotter // Food ingredients Europe: Conference Processing. – 1995. – P. 180

Ипатова Л. Г. Разработка технологии новых продуктов на зерновой основе с растительными экстрактами / Л. Г. Ипатова, Г. Е. Марченкова // Хлебопекарное производство. – 2012. – № 4. – С. 23–25.

Дорохович А. М. Маффіни на безглютеновому борошні для хворих на целіакію / А. М. Дорохович, Н. П. Лазоренко // Ukrainian Food Journal.– 2012. – № 1. – С. 58–61.

Павлюк Р. Ю. Использование наноструктурированой каротиноидной растительной криопасты в технологи безбелкового хлеба / Р. Ю. Павлюк, З. И. Кучерук, Е. С. Цуканова // Хлебопек. – 2013. – № 4(63). – С. 27–30.

Radočaj O. Effects of Hemp (Cannabis sativa L.) Seed Oil Press-Cake and Decaffeinated Green Tea Leaves (Camellia sinensis) on Functional Characteristics of Gluten-Free Crackers / Olga Radočaj, Etelka Dimić, Rong Tsao // Journal of Food Science. – 2014. – P. 318–325.

Микрюкова Н. В. Основные аспекты получения функциональных продуктов питания / Н. В. Микрюкова // Молодой ученый. – 2012. – № 12. – С. 90–92.

Матвеева Т. В. Физиологически функциональные пищевые ингредиенты для хлебобулочных и кондитерских изделий : монография / Т. В. Матвеева, С. Я. Корячкина. – Орел : ФГБОУ ВПО «Госуниверситет – УНПК», 2012. – 947 с.

Вироби кондитерські борошняні для спеціального дієтичного споживання. Загальні технічні умови : ДСТУ 7346-2013. – [Чинний від 2014-01-01]. – Київ: Держспоживстандарт України. – 12 с.

Концепція поліпшення продовольчого забезпечення та якості харчування населення, затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 р. № 332-р. [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/332-2004-%D1%80.

Калакура М. М. Бісквіти з топінамбуром і мікробним полісахаридом розширюють асортимент продуктів дієтопрофілактичного харчування / М. М. Калакура, В. Ніколіна // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2005. – № 1. – С. 19–20.

Сафонова О. М. Використання зародків пшениці в технології хлібобулочних виробів оздоровчого призначення з борошна пшеничного озонованого / О. М. Сафонова, О. А. Холодова // Наукові праці ОНАХТ. – Одеса, 2011. – Вип. 40 (1). – С. 127–130.

Пат. 55847 Україна МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату безглютенового / Іоргачова К. Г., Макарова О.В., Котузаки О. М., Аннюк О. М., Хвостенко К. В. – № u201009628 ; заявл. 25.03.2010 ; опубл. 25.03.2011, Бюл. № 6.

Дорохович А. Н. Маффины функционального и диетического назначения / А. Н. Дорохович, Н. П. Лазоренко // Хранителна наука, техника и технологии 2012: Научни трудове на УХТ. – Пловдив, 2012. – Т. 59. – С. 108–112.

Капліна Т. В. Вплив композиційної борошняної суміші з гарбузового насіння та гречки на показники якості кексів / Т. В. Капліна, В. М. Столярчук, М. А. Кудрик // Наукові праці ОНАХТ. – 2012. – Вип. 42, Т. 1. – С. 178–181.

Ковбаса В. Н. Разработка технологий мучных кондитерских изделий специального назначения / В. Н. Ковбаса, В. В. Дорохович // Техника и технология пищевых производств : VIII междунар. науч.-техн. конф., 27-28 апреля 2011 г. : тезисы докл. : в 2 ч. – Могилев, 2011. – Ч. 1. – С. 165.

Львова Л. Продукты специального назначения / Л. Львова // Фармацевт-практик. – 2012. – № 3. – С. 30–32.

Пат. 20731 Україна МПК А23G3/00. Кекс безглютеновий / Дорохович А. М., Бабіч О. В., Дорохович В. В. – № 200607973 ; заявл. 17.07.2006 ; опубл. 15.02.2007, Бюл. 2.

Пат. 20732 Україна МПК А23G3/00. Кекс безглютеновий / Дорохович А. М., Бабіч О. В., Дорохович В. В. – № 200607974; заявл. 17.07.2006; опубл. 15.02.2007, Бюл. 2.

Пат. 20733 України МПК А23G3/00. Кекс безглютеновий / Дорохович А. М., Бабіч О. В., Дорохович В. В. – № 200607975; заявл. 17.07.2006; опубл. 15.02.2007, Бюл. 2.

Дорохович А. Использование зародышей пшеницы как физиологически функциональных сырьевых ингредиентов при производстве сдобного печенья для больных сахарным диабетом / А. Дорохович, В. Дорохович, О. Яременко // Биотехнологии и пищевые технологии : научные труды / Русенски университет “Ангел Кънчев”. – Русе, 2012. – Т. 51. Серия 9.2. – С. 40–43.

Пат. 64658 Україна, МПК (2011.01) A 23 G 3/00. Мафін безглютеновий / Дорохович А. М; Лазоренко Н. П. ; заявник та патентовласник Нац. ун-т харчових технологій. – № u201105528 ; заявл. 29.04.2011 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 21. – 4 с.

Пат. 64659 Україна, МПК (2011.01) A 23 G 3/00. Мафін безглютеновий / Дорохович А. М., Лазоренко Н. П. ; заявник та патентовласник Нац. ун-т харчових технологій. – № u201105530 ; заявл. 29.04.2011 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 21. – 4 с.

Пат. 64660 Україна, МПК (2011.01) A 23 G 3/00. Мафін безглютеновий / Дорохович А. М., Лазоренко Н. П. ; заявник та патентовласник Нац. ун-т харчових технологій. – № u201105531 ; заявл. 29.04.2011 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 21. – 4 с.

Пат. 65437 Україна, МПК (2011.01) A 23 G 3/00. Мафін функціонального призначення / Дорохович А. М., Лазоренко Н. П. ; заявник та патентовласник Нац. ун-т харчових технологій. – № u201104866 ; заявл. 19.04.2011 ; опубл. 12.12.2011, Бюл. № 23. – 6 с.

Пат. 30613 Україна МПК А23G3/00. Склад кексу спеціального призначення / Дорохович В. В. – № 200706089 ; заявл. 01.06.2007 ; опубл. 11.02.2008, Бюл. 5.

Пат. 30611 Україна МПК А23G3/00. Склад бісквіту спеціального призначення / Дорохович В. В. – № 200706087 ; заявл. 01.06.2007 ; опубл. 11.03.2008, Бюл. 5.

Пат. 30612 Україна МПК А23G3/00. Склад бісквіту безглютенового / Дорохович В. В. – № 200706088 ; заявл. 01.06.2007 ; опубл. 11.03.2008, Бюл. 5.

Пат. 29379 Україна МПК А23G3/00. Печиво з низьким глікемічним індексом / Ковбаса В. М., Дорохович В. В., Яременко О. В. – № 200710428 ; заявл. 20.09.2007 ; опубл. 10.01.2008, Бюл. №1.

Дробот В. У хліба з гарбузовим порошком більший об’єм і така ж пористість / В. Дробот, Н. Суха // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – № 3(52). – С. 6–7.

Пат. 42883 Україна МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Капетула С. М., Котузаки О. М., Кожокар Н. М., Макарова О. В. – № u200901728 ; заявл. 27.02.2009 ; опубл. 27.07.2009, Бюл. № 14.

Пат. 42884 Україна МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Капетула С. М., Котузаки О. М., Кожокар Н. М., Макарова О. В. – № u200901730 ; заявл. 27.02.2009 ; опубл. 27.07.2009, Бюл. № 14.

Пат. 42885 Україна МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Капетула С. М., Котузаки О. М., Кожокар Н. М., Макарова О. В. – № u200901731 ; заявл. 27.02.2009 ; опубл. 27.07.2009, Бюл. № 14.

Пат. 42886 Україна МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Капетула С. М., Котузаки О. М., Кожокар Н. М., Макарова О. В. – № u200901733 ; заявл. 27.02.2009 ; опубл. 27.07.2009, Бюл. № 14.

Пат. 55847 Україна МПК А21D 13/08. Композиція бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Макарова О. В., Котузаки О. М., Капетула С. М. – № u201007785 ; заявл. 21.06.2010 ; опубл. 27.12.2010, Бюл. № 24.

Пат. 27633 Україна, МПК A 21 D 13/08. Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату / Іоргачова К. Г., Капетула С. М., Макарова О. В., Салавеліс А. Д. ; заявник і патентовласник Одеська національна академія харчових технологій. – № 200706967 ; заявл. 21.06.2007 ; опубл. 12.11.2007.

Іоргачова К. Г. Бісквітні напівфабрикати на основі борошна з продуктів переробки гречки / К. Г. Іоргачова, О. В. Макарова, О. М. Котузаки // Зернові продукти і комбікорми. – 2010. – № 4(40). – С. 12–15.

Иоргачева Е. Г. Регулирование качества бисквитных полуфабрикатов из нехлебопекарных видов муки / Е. Г. Иоргачева, О. В. Макарова, Е. Н. Котузаки // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса : ОНАХТ, 2012. – Вип. 42, Т. 1. – С. 114–117.

Пат. 55847 Україна МПК А21D 13/08. Склад для приготування галет функціонального призначення / Іоргачова К. Г., Макарова О.В., Хвостенко К. В., Громова А. В. – № u201109628 ; заявл. 02.08.2011 ; опубл. 26.03.2012, Бюл. № 6.

Пат. 75708 Україна МПК А21D 13/08. Композиція інгредієнтів для приготування кексу / Іоргачова К. Г., Макарова О. В., Хвостенко К. В., Ільющенко М. М. – № u201206644 ; заявл. 31.05.2012 ; опубл. 10.12.2012, Бюл. № 23.

Пат. 69064 Україна МПК А23G 3/00. Кекс «Чорничний» / Сирохман І. В., Лозова Т. М., Ковальчук Х. І., Ковбаса В. М., Кияниця С. Г. – № u201109421 ; заявл. 27.07.2011 ; опубл. 25.04.2012, Бюл. № 8.

Пат. 68297 України МПК А23G 3/00. Кекс «Кунжутний» / Сирохман І. В., Лозова Т. М., Ковальчук Х. І., Ковбаса В. М., Кияниця С. Г. – № u201109422 ; заявл. 27.07.2011 ; опубл. 26.03.2012, Бюл. № 6.

Створення корпусу для коекструзійних продуктів підвищеної харчової цінності шляхом комп’ютерного моделювання / О. В. Запотоцька, В. М. Ковбаса, О. Л. Сєдих, С. В. Маковецька // Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. пр. / Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. – Донецьк, 2013. – № 30. – С. 277–281.

Пат. 65573 Україна, МПК (2006.01) A 21 D 13/08. Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату / Касабова К. Р., Олійник С. Г., Лисюк Г.М., Самохвалова О. В. ; заявник та патентовласник Харківський державний університет харчування та торгівлі. – № u201106067 ; заявл. 16.05.2011 ; опубл. 12.12.2011, Бюл. № 23. – 6 с.

Калакура М. М. Дослідження впливу рецептурних інгредієнтів на процес утворення структури бісквітного тіста / М. М. Калакура, В. В. Ніколіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2008. – № 25, Ч. 1. – С. 109–112.

Калакура М. М. Вплив топінамбуру, ксампану та фруктози на реологічні властивості бісквітного тіста / М. М. Калакура, В. В. Ніколіна, Л. А. Данкевич // Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. пр. / Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. –Донецьк, 2008. – Вип. 18. – С. 86–92.

Капліна Т. В. Технологічні аспекти використання насіння олійних культур у процесі виготовлення кексів / Т. В. Капліна, В. М. Столярчук, М. А. Кудрик // Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. пр. / Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. – Донецьк, 2012. – Вип. 29, Т. 2.  С.211216.

Пересічний М. І. Технологія продуктів харчування функціонального призначення : монографія / М. І. Пересічний. – К., 2008. – 717 с.

Колесников В. А. Пищевые волокна: производство и использование [Электронный ресурс] / В. А. Колесников, А. И. Артемьев. – Электрон. текстовые данные (87 718 байт). – Режим доступа: http://www.agroyug.ru/ page/item/_id-539.html.

Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 544 с.

Журавель Т. О. Роль харчових волокон у харчуванні людини / Т. О. Журавель // Молодь: освіта, наука, духовність: тези доп. – К. : Університет «Україна», 2007. – Ч. ІІ. – С. 323–325.

Астрединова В. В. Получение кондитерских изделий типа мармеладных из сахарной свеклы / В. В. Астрединова, Е. Н. Сигитова // студ. науч. конф. : материалы. – Воронеж, 2006. – С. 38–41.

Использование полуфабрикатов из сахарной свеклы в кондитерской отрасли / Г. О. Магомедов, М. Г. Магомедов, Ф. И. Вертяков, В. В. Астрединова // Вестник ВГТА. – 2008. – № 1. – С. 60–64.

Морозова Е. В. Обоснование использования пиона уклоняющегося paeonia anomala l. в пищевых технологиях : автореф. дис. на соискание ученой степени канд. техн. наук : спец. 05.18.15 «Товароведение пищевых продуктов и технология продуктов общественного питания» / Е. В. Морозова. – Новосибирск, 2007. – 16 с.

Ильина Т. Шрот амаранта – перспективный ингредиент в рецептуре пряников / Т. Ильина, А. Дьяченко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – № 2. – С. 37.

Губаненко Г. А. Рациональное использования шрота rosa acicularis lindl / Г. А. Губаненко, Л. П. Рубчевская, Е. А. Речкина // Современные наукоемкие технологии. – 2005. – № 5 – С. 53–54.

Використання дієтичної добавки «Шрот зародків пшениці харчовий» для підвищення харчової цінності пшеничного хліба / [О. І. Кравченко, Г. М. Лисюк, С. Г. Олійник та ін.] // Наукові праці ОНАХТ : зб. наук. пр. / Одес. нац. акад. харч. техн. – Одеса, 2010. – Вип. 38, Т. 1. – С. 195–200.

Самохвалова О. В. Використання дієтичної добавки «Шрот зародків пшениці харчовий» у технології бісквітного напівфабрикату / О. В. Самохвалова, К. Р. Касабова, С. Г. Олійник // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Х., 2011. – Вип. 2 (14). – С. 255–261.

Никулина Е. О. Разработка технологических процессов производства мучных кондитерских, хлебобулочных и кулинарных изделий с добавлением облепихового шрота : автореф. дис. на соискание ученой степени канд. техн. наук : спец. 05.18.15 «Товароведение пищевых продуктов и технология продуктов общественного питания». – Санкт-Петербург. – 2011. – 22 с.

Иванова Г. В. Продукты переработки облепихи в производстве вафель / Г. В. Иванова, Е. О. Никулина // Кондитерское производство. – 2004. – № 3. – С. 12–13.

Получение пищевых белковых продуктов из семян и шротов подсолнечника и их использование / В. В. Карабутов, Л. М. Горшкова, М. А. Лабейко, З. П. Федякина // Вестник НТУ ХПИ : сб. научн. трудов. – Харьков : НТУ ХПИ, 2008. – № 43. – С. 8–13.

Щеколдина Т. В. Совершенствование технологии хлебобулочных изделий повышенной биологической ценности с использованием белкового изолята подсолнечного шрота : дис. … канд. техн. наук : 05.18.01 / Щеколдина Татьяна Владимировна. – Краснодар, 2012. –169 с.

Панкратьева Н. А. Исследование влияния продуктов переработки расторопши на качество хлеба / Н. А. Панкратьева // Современное хлебопекарное производство: перспективы развития. – Екатеринбург, 2013. – С. 37–41.

Панкратьева H. A. Шрот расторопши пятнистой – функциональный ингредиент обогащения хлеба / H. A. Панкратьева, В. В. Лекомцева // Молодеж в образовании, науке, бизнесе и власти: тезисы докл., 28-30 апреля 2011 г. – Екатеринбург : УрГЭУ, 2011. – Ч. 11. – 274 с.

Ільдірова С. К. Використання добавки в технологіях борошняних кондитерських виробів із пісочного тіста / С. К. Ільдірова, Д. С. Афенченко // Кондитерська промисловість. – 2010. – № 5. – С. 11–13.

Нетрадиционное сырье в производстве вафель специального назначения / Е. В. Филиппова, И. Б. Красина, Н. А. Тарасенко, Д. П. Навицкас // Инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности : I Междунар. науч.-практ. конф., 20-22 ноября 2012 г. : электронный сб. материалов. – Краснодар : КубГТУ, 2013. – С. 273–275.

Гончар В. В. Использование порошка из клубней топинамбура в технологии хлебобулочных и мучных кондитерских изделий / В. В. Гончар, О. Л. Вершинина, Ю. Ф. Росляков // Хлебопродукты. – 2013. – № 10. – С. 46–47.

Топинамбур – культура многоцелевого использования / В. И. Старовойтов, О. А. Старовойтова, П. С. Звягинцев, Ю. Т. Лазунин // Пищевая промышленность. – 2013. – № 44. – С. 22–25.

Мехди Изади Гейдари. Технология производства мучных кондитерских изделий с повышенным содержанием пищевых волокон / Мехди Изади Гейдари, А. И. Назарян // Хранение и переработка зерна. – 2008. – № 5. – С. 46–48.

Pat. 101530115. China A21D13/08. Oat-cream cookies / Tingting Han. – № CN20091030653 20090419 ; declared 2009 04 19 ; published 2009-09-16.

Pat. 2010022271. Japan A21D13/04. Barley-brown rice composition, and bread or bun using the same / Fukumori Koichi. – № JP20080187430 20080718 ; declared 2008 07 18 ; published 2010-02-04.

Новожилова Е. С. Исследование возможности использования фасолевой муки при приготовлении песочного полуфабриката / Е. С. Новожилова, Л. В. Рукшан, В. П. Логовская // Инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности : I Междунар. науч.-практ. конф., 20-22 ноября 2012 г.: электронный сб. материалов. – Краснодар: КубГТУ, 2013. – С. 206–210.

Зюзько А. С. Семена люпина узколистного – перспективное сырье для получения продуктов с функциональными свойствами / А. С. Зюзько, А. В. Сорокина, Е. Н. Пленина // Инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности : I Междунар. науч.-практ. конф., 20-22 ноября 2012 г.: электронный сб. материалов. – Краснодар: КубГТУ, 2013. – С. 379–381.

Лукина С. И. Оценка качества кексов из нетрадиционных видов муки / С. И. Лукина, А. А. Журавлев, М. К. Садыгова, П. Н. Саввин // Инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности: Инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности : I Междунар. науч.-практ. конф., 20-22 ноября 2012 г.: электронный сб. материалов. – Краснодар: КубГТУ, 2013. – С. 706–708.

Магомедов Г. О. Нутовая мука и качество вафель / Г. О. Магомедов, А. Я. Олейникова, И. В. Плотникова // Кондитерское производство. – 2006. – № 2. – С. 31–32.

Аникеева Н. В. Пряник «Нутовый» – диетический продукт / Н. В. Аникеева // Кондитерское производство. – 2003. – № 2. – С. 18.

Капрельянц Л. За допомогою біотехнології зернопродуктів одержують поліфункціональні харчові добавки – замінники жиру, цукру, поліпшувачі хліба, стабілізатори смаку та аромату / Л. Капрельянц // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – № 3 (76). – С. 45–46.

Bojňanská T. The use of spelt wheat (Triticum spelta L.) for baking applications / T. Bojňanská, H. Frančáková // Rostlinná výroba. – 2012. – № 48. – Р. 141–147.

Cubadda R. Technological and nutritional aspects in emmer and spelt / R. Cubadda, E. Marconi // Hulled Wheats. Proceedings of the First International Workshop on Hulled Wheats, 21-22 July 1995, Castelvecchio Pascoli, Tuscany – Italy, 1995. – P. 203–211.

Арсеньєва Л. Продукти переробки білого люпину подовжують зберігання пшеничного хліба / Л. Арсеньєва, М. Бондар, М. Антонюк // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – № 3 (52). – С. 9–13.

Алейник И. А. Разработка технологии сбивного хлеба из муки цельносмолотого зерна пшеницы механическим способом разрыхления : дис. … канд. техн. наук : 05.18.01 / Алейник Инна Александровна. – Воронеж, 2010. – 213 с.

Магомедов Г. О. Инновационные технологии сбивных бездрожжевых хлебобулочных изделий функционального назначения / Г. О. Магомедов, Е. И. Пономарева, Алейник И. А. // Фундаментальные исследования. – 2008. – № 1 – С. 71–72.

Новицкая Е. А. Теоретическое обоснование использования гречневой муки при приготовлении песочного полуфабриката [Электронный ресурс] / Е. А. Новицкая. – Электрон. текстовые данные (30 121 байт). – Режим доступа: http://ecology.ostu.ru/index.php/konferentsiya-2010/46-ekologicheski-bezopasnye-prodovolstvennye-tovary/236-the-theoretical-case-of-buckwheat-flour-sand-preparation-convenience.

Тертычная Т. Н. Теоретические и практические аспекты использования тритикале в производстве хлебобулочных и мучных кондитерских изделий повышенной пищевой ценности: автореф. дис. на соискание ученой степени д-ра с.-х. наук: спец. 05.18.01 «Технология обработки, хранения и переработки злаковых, бобовых культур, крупяных продуктов, плодоовощной продукции и виноградарства» / Т. Н. Тертычная – М., 2010. – 28 с.

Типсина Н. Н. Использование льняной муки в производстве хлебобулочных и мучных кондитерских изделий / Н. Н. Типсина, Г. К. Селезнева // Вестник Красноярского государственного аграрного университета. – 2010. – № 10. – С. 178–181.

Modoran, Constanţa. The influence of soybean fibers in the biscuits processing technology – the prelevayion of aminoacids in biscuits by thin layer chromatography / Constanţa Modoran // Bul. Univ. Agr. Sci. and Vet. Med., Cluj-Napoca Agr. – 2007.– P. 534–539.

Pat. 101569323. China A21D13/08. Butter puff cookies / Xiuli Sun. – № 20091026978 20090522 ; declared 2009 05 22 ; published 2009-11-04.

Корячкина С. Использование нетрадиционных видов муки в производстве мучных кондитерских изделий / С. Корячкина // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2012. – № 5 (90). – С. 43–45.

Лесникова Н. А. Перспективы использования муки из зародышей пшеницы / Н. А. Лесникова // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2011. – № 8 (120). – С. 24–25.

Гаврилова О. Влияние гречневой муки на качество хлеба из пшеничной муки высшего сорта / О. Гаврилова, И. Матвеева, Е. Толмачёв // Хлебопродукты. – 2007. – № 2. – С. 36–37.

Шульга А. С. Использование полножирной льняной муки для обогащения заварных пряничных изделий / А. С. Шульга // Известия вузов. Пищевая технология. – 2013. – № 4. – С. 44–45.

Бакуменко О. Е. Зерновой крекер, обогащённый пищевыми волокнами / О. Е. Бакуменко, А. Ф. Доронин, Ю. М. Плаксин // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2006. – № 10. – С. 1.

Гончар В. В. Использование кедровых орехов при производстве заварных пряничных изделий / В. В. Гончар, И. В. Шульвинаская, Е. Ю. Зайченко // Известия вузов. Пищевая технология. – 2008. – № 2–3. – С. 52–54.

Ходырева З. Р. Использование зерна подсолнечника при производстве хлебобулочных изделий / З. Р. Ходырева // Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 4. – С. 68–70.

Остробородова С. Семена кунжута – натуральный обогатитель хлебобулочных изделий пониженной влажности / С. Остробородова // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2012. – № 5 (90). – С. 41.

Порошки з овочів і фруктів / [Ю. Снєжкін, Л. Боряк, Ж. Петрова та ін.] // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2005. – № 1. – С. 21–22.

Осташевська О. Морквяне пюре в крекерному тісті / О. Осташевська, С. Павловський, О. Макарова // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2005. – № 1. – С. 22.

Сокол Н. В. Использование богатого пектином растительного сырья в хлебопекарном производстве / Н. В. Сокол, Н. С. Храмова // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. – 2005. – № 15. – С. 10–19.

Типсина Н. Н. Использование белокочанной капусты в пищевой промышленности / Н. Н. Типсина, Е. Е. Ташлыкова // Вестник Красноярского государственного аграрного университета. – 2010. – № 11. – С. 176–181.

Павлюк Р. Ю. Інновації в технології зберігання та переробки плодоовочевої сировини / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. М. Соколова // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 14-16 листопада 2012 р. : тези / редкол. : О. І. Черевко [та ін.] ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Х., 2012. – С. 107.

Погарська В. В. Інноваційні технології дрібнодисперсних каротиноїдних добавок / В. В. Погарська, Р. Ю. Павлюк // Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 14-16 листопада 2012 р. : тези / редкол. : О. І. Черевко [та ін.] ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Х., 2012. – С. 105.

Павлюк Р. Ю.Технологія наноструктурованого пюре із вишні та чорної смородини з використанням кріогенного заморожування та низькотемпературного подрібнення / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Ю. П. Какадій, Г. І. Ізотова // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : Міжнар. наук.-практ. конф., 18 жовтня 2012 р. : [присвячена 45-річчю ХДУХТ] : тези : у 2 ч. / редкол. : О. І. Черевко [та ін.] ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Х., 2012. – Ч. 1. – С. 177.

Джабоева А. С. Технология бисквитных полуфабрикатов с использованием порошков из дикорастущих плодов / А. С. Джабоева // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2007. – № 8. – С. 4–8.

Доценко В. Ф. Концентрати харчових волокон / В. Ф. Доценко, Л. Ю. Арсеньєва, О. В. Борисенко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2007. – № 7–8. – С. 49–51.

Теплюк Н. Пряники и кексы пониженной калорийности с ягодным пюре / Н. Теплюк, Г. Иванова // Хлебопродукты. – 2006. – № 1. – С. 38–39.

Тхи Ми Фам. Изучение технологических свойств вторичных ресурсов плодового сырья Вьетнама / Тхи Ми Фам, М. Е. Цибизова // Вестник АГТУ. – 2011. – № 1 (51). – С. 39–43.

Машир Н. Нетрадиційна сировина в кондитерських виробах знижує їх калорійність і подовжує термін свіжості / Н. Машир, К. Паламарек // Хлібопекарська та кондитерська промисловість України. – 2010. – № 2. – С. 18–20.

Дубцов Г. Г. Ингредиенты для продуктов здорового питания / Г. Г. Дубцов // Кондитерское и хлебопекарское производство. – 2008. – № 2. – С. 24–27.

Корячкин В. П. Влияние апельсинового пюре на реологические характеристики теста для крекеров / В. П. Корячкин, Н. П. Сапронова, С. Я. Корячкина // Хлебопродукты. – 2013. – № 5. – С. 45–47.

Красина И. Б. Использование пищевых волокон в технологии кексов / И. Б. Красина, Е. В. Коновалова, Н. А. Тарасенко // Харчова наука і технологія. – 2012. – № 3 (20). – С. 56–59.

Лесникова Н. Нетрадиционное сырье хлебопекарного производства / Н. А. Лесникова, Л. Ю. Лаврова // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2011. – № 11 (123). – С. 37.

Мась П. В. Перспективність використання плодово-ягідних сиропів у технології випікання здобних хлібобулочних виробів / П. В. Мась, В. М. Махинько, Л. В. Махинько // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2012. – № 3 (88). – С. 3–5.

Невская Е. В. Хлебобулочные изделия для детского питания с натуральными обогатителями / Е. В. Невская, М. Н. Костюченко, Л. А. Шлеленко // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2012. – № 11 (135). – С. 20–21.

Верховная Н. Витаминизация муки и хлеба порошками ягод / Н. Верховная, О. Полянская // Хлебопродукты. – 2003. – № 10. – С. 14–15.

Григоренко О. М. Использование растительного сырья повышенной биологической ценности при производстве мучных кондитерских изделий / О. М. Григоренко // Хранение и переработка зерна. – 2004. – № 6. – С. 37–38.

Технологические особенности приготовления хлебобулочных изделий, обогащенных порошком из кожицы виноградных выжимок / А. В. Сидоренко, О. Л. Вершинина, Д. В. Шаповалова, В. В. Деревенко // Известия высших учебных заведений. Пищевая технология. – 2011. – № 4 (322). – С. 26–28.

Печенкина Т. Ю. Применение продуктов пчеловодства в технологии приготовления мучных кондитерских изделий / Т. Ю. Печенкина, У. Н. Диденко, Е. П. Лабутина // Успехи современного естествознания. – 2005. – № 6. – С. 82–83.

Борисенко О. В. Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами : дис. на здобуття наукового ступеню канд. техн. наук : спец. 05.18.01 «зберігання і технологія переробки зернових і хлібопекарських виробів та комбікормів» / Борисенко Олена Вікторівна. – К., 2008. – 152 с.

Сокол Н. Оценим качество кексов с добавлением яблочного и цитрусового пектина / Н. Сокол, Н. Храмова, Ю. Ракова // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2007. – № 2. – С. 36–38.

Туманова А. Е. Разработка и научное обоснование технологии новых видов печенья функционального назначения : автореф. дис. на соискание ученой степени д-ра техн. наук : спец. 05.18.05 «Технология сахара и сахаристых продуктов» / А. Е. Туманова. – Москва, 2006. – 49 с.

Пат. 2310330 Российская Федерация, МПК А 21 Д 13-08. Способ производства бисквитного теста / Румянцева В. В. ; заявитель и патентообладатель Гос. образ. учрежд. высш. проф. образ. Орлов. ГТУ. – № 2006 1132 92/13 ; заявл. 19.04.2006 ; опубл. 20.11.2007.

Сидорова Л. Н. Разработка технологии сдобного печенья функционального назначения с пищевой клетчаткой и лигнином : автореф. дис. на соискание ученой степени канд. техн. наук. : спец. 05.18.01 «Технология обработки, хранения ипереработки злаковых, бобовых культур, крупяных продуктов, плодоовощной продукции и виноградарства» / Л. Н. Сидорова. – Москва, 2007. – 27 с.

Пищевые волокна в производстве затяжного печенья / А. Кочеткова, Л. Ипатова, О. Шубина, М. Левачёва // Хлебопродукты. – 2006. – № 11. С. 12.

Кусова И. У. Возможности применения новых видов пищевых волокон при производстве мучных кулинарных изделий / И. У. Кусова, Ж. В. Новикова, И. А. Дедова // IX междунар. науч-практ. конф. : Технологии и продукты здорового питания. Функциональные пищевые продукты : материалы. Москва, 2011. – С. 220–223.

Шестопалова Н. Е. Апельсиновые волокна CITRY-F1 в мучных изделиях / Н. Е. Шестопалова // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2011. – № 2. – С. 28.

Применение стевиозида и пищевых волокон Кaмeцель FW200 в кондитерских изделиях без сахара / И. Б. Красина, Т. А. Карачанская, Н. К. Данович, А. В. Красюк // Известия высших учебных заведений. Пищевая технология. – 2010. – № 4 (316). – С.43–45.

Логвиненко А. М. Технологія виробництва йодованих кексів / А. М. Логвиненко // Молодь: освіта, наука, духовність: тези доп.– К. : Університет «Україна», 2007. – Ч. ІІ. – С. 327–329.

Храмцов А. Обогащение хлебобулочных и кондитерских изделий лактулозой из молочного сырья / А. Храмцов // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2011. – № 3. – С. 35–36.

Нелюбина Е. Исследование хлебопекарных свойств пшеничной муки, обогащенной витаминно-минеральными премиксами и фитокомпозициями / Е. Нелюбина, И. Косцова, Д. Сычова // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2012. – № 2 (87). – С. 15–19.

Разработка технологии мучных кулинарных изделий из дрожжевого теста функционального назначения / Е. Г. Меркулова, О. Л. Ладнова, В. И. Белова, И. А. Компаниец // Инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности : I Междунар. науч.-практ. конф., 20-22 ноября 2012 г. : электронный сб. материалов – Краснодар : КубГТУ, 2013. – С. 745–748.

Zahn S. Effect of inulin as s fat replacer on texture and sensory properties of muffins / S. Zahn, F. Pepke // Food Science & Technology. – 2010. – № 45. – P. 2531–2537.

Перковец М. В. Мучные изделия с пребиотическими волокнами инулином и олигофруктозой / М. В. Перковец // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2011. – № 11 (123). – С. 20–21.

Grigelmo-Miguel N. Development of high-fruit-dietary-fibre muffins / N. Grigelmo-Miguel, E. Carreras-Boladeras, O. Martin-Belloso // European Food Research and Technology, Springer-Verlag GmbH. – 1999. – № 2. – Р. 0123–0128.

Consumer Acceptability of Muffins with Flaxseed (Linum usitatissimum) / A. Ramcharitar // Journal of food science: Sensory and Nutritive Qualities of Food. – 2005. – № 7. – P. 504–507.

Балаева Е. В. Совершенствование технологии производства кексов и маффинов с использованием крахмалосодержащего сырья / Е. В. Балаева, С. В. Краус // Техника т технология пищевых производств. – 2013. – № 3. – С. 3–8.

##submission.downloads##

Опубліковано

травня 13, 2015

Деталі про цю монографію

ISBN-13 (15)

978-966-97466-5-8

Як цитувати

Самохвалова, О. В. ., Касабова, К. Р., & Олійник, С. Г. (2015). ТЕХНОЛОГІЯ МАФФІНІВ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ . Kharkiv: ПП "ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР". https://doi.org/10.15587/978-966-97466-5-8